keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

NääsImpro, NääsDance ja kuvankäsittelyä osa 1

Mainitsin aikaisemmassa kirjoituksessa Nääsimpron ja NääsDancen julistekuvauksesta, joka oli pakko siirtää parinkymmenen pakkasasteen takia vähän tuonnemmaksi. Hiukan alempaa käy selkeästi ilmi miksi kuvaaminen liian kylmässä säässä ei ollut vaihtoehto.

Kuten sanottu, tarkoituksena oli loihtia valokuvan pohjalta juliste edellä mainittujen porukoiden kesäkiertueen näytelmiä mainostamaan. Improvisaatioteatterin henkeen kuuluu saumattomasti kaikkien esiin tuotujen ideoiden varaukseton hyväksyminen ja niinpä ehdotus kesäisestä piknikistä avannon äärellä upposi malleille ilman minkäänlaista vastustusta. Hienoa porukkaa kertakaikkiaan!

Esittelin kuvan asianomaisille ja palaute siitä olikin varsin hyvä. Lopputulos on sen verran absurdi, että voisi kuvitella sen herättävän ohikulkijan huomion hiukan keskivertojulistetta paremmin. Mielestäni mielenkiintoisinta kuviin liittyvissä kommenteissa olivat kuitenkin reaktiot siihen kun kerroin miten tuo lopullinen kuva on tehty.

Pidän medialukutaitoa nyky-yhteiskunnassa täysin aliarvostettuna taitona, joten tahtoisinpa haastaa juuri sinut miettimään miten kuvan rakentamisessa on harrastettu filunkia. Eli miten valokuva valehtelee, vai valehteleeko se ollenkaan?

Jätä kommentti. Mielenkiintoisimmalle vastaukselle palkinnoksi jälleen ilmainen passikuvaus. Jos olen jo kertonut sinulle miten tämä on rakennettu, toivoisin toki sen omana tietona pitämistä. Menee ilo pilalle aivan turhaan.

Käsittelyprosessin esittelyä ja käsittelyn etiikan pohdintaa tiedossa muutaman päivän kuluttua.



7 kommenttia:

Jussi Aleksanteri kirjoitti...

mä veikkaan, et todellista on lumi ja ukko taustalla. vesi on kesälta. vesihahmot koottu kesällä otetuista kuvista. rannalla olevat heebot on kuvattu studiossa. nuotio ehkä jossain muualla. sit oot koostanu kuvan fotarilla tai vast.

Annamaija kirjoitti...

Syväanalyysi kuvasta kertoo, että vesi, tyyppi taustalla, ihmiset vedessä ja lumi ja siinä loikoilevat ihmiset on ihan aitoa menoa. Kyllähän nyt kuka tahansa makoilee lumessa! Vaikka vähissäkin vaatteissa. MUTTA: Kuvan horisontti on otettu jostain muualta. Oikea horisontti olisi lähempänä ja korkeampi.

Sanuska kirjoitti...

Itse asiassa kuva ei valehtele. Tuo porukka tekee haluamiaan asioita juuri silloin kun haluaa ja ottaa ilon irti joka tapauksessa.

Sanuska kirjoitti...

Onko nyt myös niin että tähän blogiin ei voi kommentoida kun bloggerin tunnareilla? Vai näkyykö muilla jotain muita vaihtoehtoja?

Aleksi kirjoitti...

Sanu: Hyvä huomio! Kommenttiasetuksissa oli päällä "vain google tilin käyttäjät" Korjasinpa kaikkiin, niin annetaan satunnaisillekin spamboteille mahdollisuus. ;)

Hyviä pohdintoja. Annetaan vielä mahdollisuus muillekin.

Limp-pu kirjoitti...

oot tiltannu hiihtäjää? Eli kääntänyt suoraan pystyyn. Tai etualan juttuja? Tai käyttäny jotain epäkalansilmäefektiä?

Anonyymi kirjoitti...

Veteen hyppäävä tyyppi on photoshopattu. Joku kyllä mättää myös kuvan perspektiivissä koska vedessä olevat tyypit paljon pienenpiä -toki ovat kauempana, mutta liekö siis köytetty vain kikkailua objektiivieillä.tms

Maassa makaavan tyypin kainoissa olevat hikiläiskät myös epäilyttävät tuolla säällä.

Vedessä vasemmassa alakulmassa oleva tyyppi on myös yllättävän ylös vedestä jos se kelluisi täysin veden varassa, ottaako siinä siis jalat pohjaan, jos niin epäilyttävää tuo veden värinän määrä.

Epäilen siis että tätä kuvaa ei ole otettu yhdellä laukauksella, vaan tyyppejä ehkä yhdistelty monesta eri kuvasta Kuvauspaikka kuitenkin täysin aito.